Welke zonwering is het best voor de keuken?

Welke zonwering is het best voor de keuken?

blog afbeelding 20220622791 scaled

Welke zonwering is het beste voor keukens? Het korte antwoord hierop is “degene die waterdicht is en ook gemakkelijk schoon te maken.” Dit laat je met veel opties, maar betekent ook dat sommige soorten zonwering van de tafel zullen verdwijnen, door hetgeen waar ze van gemaakt zijn.

Zonwering of gordijnen?

Om een eerste vraag uit de weg te ruimen: moet je in de eerste plaats zonwering Arnhem in keukens hebben? Ja, tenzij je helemaal geen zin hebt in raambekleding. Het alternatief voor zonwering, namelijk gordijnen, doet het niet goed in keukens, zelfs niet als de keuken groot, luchtig en niet vochtig is.

Waarom? Omdat gordijnen zijn gemaakt van stoffen die altijd tot op zekere hoogte absorberend zijn, wat betekent dat direct contact met water zoals opspattend water uit een gootsteen of gewoon vocht in de lucht ervoor zorgt dat ze een watermerk krijgen en dat ze slap en rimpelig worden.

Waar moet je op letten bij het kiezen van zonwering voor de keuken?

Als het gaat om keukenrolgordijnen, moet je rekening houden met de uitdagingen die de keuken met zich meebrengt voor je nieuwe raambekleding. Deze uitdagingen zijn onder meer vochtigheid, direct contact met water, vetten en oliën, en kookgeuren. Al deze zaken betekenen dat je geen zonwering Arnhem wilt dat absorberend, poreus of moeilijk schoon te maken is. Het bezit van een van die eerste twee eigenschappen zal de levensduur van een zonwering in een keuken verkorten. Buitink duiven adviseert je hier graag in.

Welke zonwering is het beste voor de keuken?

Waterdichte zonwering die gemakkelijk schoon te maken is, is de beste keuze. Er zijn een paar soorten materialen die worden gebruikt om zonwering te maken die moeten worden uitgesloten als je van plan bent ze in keukens te gebruiken, omdat ze zijn gemaakt van iets dat van nature poreus/niet-waterdicht is.

Als het gaat om zonwering die waterdicht en dus geschikt is voor keukens, zijn je opties onder meer rolgordijnen gemaakt van pvc of vinyl. Ook zonwering vervaardigd uit imitatiehout en aluminium zijn uitstekende keuzes. Dit omdat het waterbestendige materialen zijn.

Als we dan nog eens gaan rekening houden met materialen die onderhoudsvriendelijk zijn, dan zien we dat pvc en vinyl het beste scoren. Het is belangrijk hier rekening mee te houden omdat vocht dat zich op een rolgordijn verzamelt ook vuil aantrekt zoals vetten en oliën die in de lucht hangen. Vraag meer informatie hieromtrent aan Buitink duiven.

Geef een reactie