Wat mag je verwachten tijdens je eerste rijles?

Wat mag je verwachten tijdens je eerste rijles?

blog afbeelding 20220621782

Leren autorijden is een enorme mijlpaal in het leven, en het nemen van die eerste rijles is een van de grootste stappen naar vrijheid. Maar wat kun je verwachten van je eerste rijles? Het kan eng en verwarrend zijn en veel zorgen veroorzaken, dus we zijn er om je te helpen! Correct verkeerschool legt alvast uit wat er in de eerste rijles gebeurt.

Je instructeur controleert je voorlopig rijbewijs

De rij-instructeur van Correct verkeerschool zal je voorlopig rijbewijs willen zien om er zeker van te zijn dat je legaal mag rijden. Dit geldt alleen voor je eerste rijles, maar onthoud, je mag niet rijden zonder je instructeur eerst je voorlopig rijbewijs te laten zien.

Je zult een rustige plek zoeken om de basis te leren

Afhankelijk van waar je instructeur je ophaalt, zal je wellicht niet meteen in de bestuurdersstoel springen en je eerste rijles beginnen. Als je aan een hoofdweg woont of in een gebied met veel verkeer, zal je instructeur je waarschijnlijk vragen om op de passagiersstoel te gaan zitten en je dan naar een meer geschikte locatie brengen, zoals een rustige woonstraat of misschien een industriƫle landgoed.

Je leert de basisroutine

De basisroutine is in wezen gewoon het correct instellen van de autostoel en spiegels. Klinkt eenvoudig, maar het is echt heel belangrijk. Je instructeur zal waarschijnlijk een groot deel van je eerste les besteden aan het uitleggen hoe je het voertuig moet instellen. Het is niet de meest opwindende les die je zult hebben met rijschool Leiden, maar het is een essentiƫle. Je kunt jezelf wat tijd besparen door te oefenen met het opzetten van de spiegels in de auto van je ouders.

Je leert de basis

Je eerste rijles met rijschool Leiden zal zich richten op de meest elementaire elementen van leren autorijden. Je maakt kennis met alle bedieningselementen van de auto, van de ruitenwissers tot de verwarmingsknoppen, en je kunt beginnen te leren hoe je veilig start en stopt. Ook zal je leren over koppelingsbediening en hoe/wanneer je je dode hoeken moet controleren.

Je gaat rijden

Je zal wellicht al wat rijden voordat de les voorbij is. Geen 120 km/u op een snelweg, maar je kunt vrijwel zeker een paar ronden of een woonwijk of industrieterrein met een redelijke snelheid afleggen. Geloof ons, tijdens je eerste rijles voelt zelfs 50 km/u aan alsof je vliegt.

Geef een reactie