Voldoe aan alle regels met industriële afzuiging

Voldoe aan alle regels met industriële afzuiging

Mesyslogokl

Industriële afzuiging: nodig bij veel industriële processen

Het gedrag van stoffen en stofdeeltjes in de lucht is een vak apart. Voor fabrieken en ondernemingen die horen bij de bulk- en stortgoedverwerkende industrie is een installatie voor industriële afzuiging dan ook hard nodig. Tijdens het productieproces waarbij met materialen als steenkool, afval, kunststof of zand gewerkt wordt, komen stof, geuren en gassen in de lucht. Uw bedrijf moet echter wel aan de afgesproken wetten en regels rond grens- en emissiewaarden voldoen.

Ontlast uw machines met een industrieel afzuigsysteem

De vervuilde lucht op de werkplek belast de machines van uw fabriek. Door een systeem voor industriële afzuiging op maat te laten maken door een specialist in ontstoffings- en filtertechniek, wordt het overtollige stof gescheiden van de lucht en gaan uw machines langer mee. Een expert in luchttransport heeft veel kennis van het gedrag van deeltjes in de lucht en kan met de installatie van een industriële afzuiger garanderen dat de afvoer van stof effectief verloopt en dat het systeem op een veilige manier zijn werk doet.

Ongewenste deeltjes uit de lucht verwijderen

Er zijn diverse soorten afzuiginstallaties die gebruikt kunnen worden voor het filteren en transporteren van chemische dampen, stoffen en stofdeeltjes. Voor de systemen worden hoogwaardige materialen gebruikt en de installaties hebben meestal niet veel onderhoud nodig. De afzuiging wordt wel één of meerdere malen per jaar gecontroleerd op een efficiënte werking en op veiligheidsaspecten. Zo werkt een cycloon stofafzuiger als een voorafscheider, zodat stof al opgezogen wordt voordat het in uw machine komt en de filters van uw machine belast. Het gebruik van een cycloon is vooral aan te raden wanneer het nodig is dat grote hoeveelheden stof opgezogen moeten worden. Zo voorkomt u overbelasting van de filters van uw machine.

Een goede oplossing voor uw overtollige stof vinden

Voor werk in fabrieken waarbij stof, gassen, dampen en geuren vrijkomen bestaan allerlei wettelijke regels met betrekking tot de gezondheid. Of het nu gaat om het werken met materialen als tabak, glaswol of klei, de luchtkwaliteit moet continu voldoen aan de geldende normen. Een van de bedrijven die gespecialiseerd is in industriële afzuiging, is Mesys Industrial Air Systems uit Herwen. Met de installatie van op maat gemaakte systemen kan deze onderneming garanderen dat u voor nu en in de toekomst aan alle regels voldoet. Mesys levert nieuwe systemen, maar ook tweedehands en gebruikte stoffilters.

Geef een reactie