Hoe zit het met het onderhoud van automaten?

Hoe zit het met het onderhoud van automaten?

blog afbeelding 20220621781

Wat zijn de voordelen van automatisch rijden?

Automatisch rijden is aan een echte opmars bezig. Met een automaat is het eerst en vooral erg eenvoudig en comfortabel rijden. Zeker op lange stukken of in files is een automatische transmissie beduidend gemakkelijker. Je moet de koppeling tijdens het filerijden niet voortdurend intrappen en ook het schakelen is verleden tijd. Verder is rijden met een automaat ook ontzettend gemakkelijk. Je werkt namelijk enkel met een gas- en een rempedaal. Ten slotte zijn de nieuwste modellen ook zuiniger dan de standaard schakelwagens. Ze verbruiken minder benzine en voldoen aan de meeste strenge eisen wat betreft de emissie.

Waar kan je terecht voor het onderhoud van een automatische transmissie

Bij een automaat is het erg belangrijk dat je de wagen regelmatig laat onderhouden. Op deze manier vermijd je haperingen en defecten. Om de versnellingsbak te laten controleren en eventueel herstellen, contacteer je best een specialist zoals Automatic Gear. Automatic Gear is een professioneel bedrijf dat zich in het onderhoud en de revisie van automatische transmissies heeft gespecialiseerd. Bovendien kan je bij Automatic Gear ook voor reparaties terecht en leveren ze steeds een professionele en erg snelle service.

De revisie van een Volvo powershift Transmissie

Automatic Gear heeft ervaring met alle mogelijke automatische versnellingsbakken. Ook de eigenaars van een automatische Volvo kunnen zonder problemen bij deze specialisten terecht. De versnellingsbak van een Volvo staat ook wel bekend onder de naam ‘Powershift’. Deze transmissies hebben een dubbele koppeling, de zogenaamde Dual Clutch Transmission. Dit apparaat is vrij complex en enkel experts met de nodige vakkennis kunnen deze wagens onderhouden en herstellen. De monteurs van Automatic Gear hebben dit ingewikkeld systeem uitgebreid bestudeerd en hebben voldoende kennis opgebouwd om professioneel met deze speciale Volvo powershift versnellingsbakken om te gaan.

Een zomer- en een wintercheck

Het is aanbevolen om een zomer- en wintercheck te laten uitvoeren. Tijdens de verschillende seizoenen komen de automaten met diverse weersomstandigheden in aanraking, waardoor ze wel eens ernstige schade kunnen oplopen. Door je wagen tijdig door Automatic Gear te laten onderhouden, ben je zeker dat alles op elk moment uitstekend blijft werken. Bovendien beschikken ze ook over een vakkundige werkplaats waarin ze de wagens tegen een goedkope prijs kunnen repareren. Dankzij de uitstekende service van Automatic Gear heb je nooit problemen met je automaat en raak je steeds vlot en veilig op je eindbestemming.

Geef een reactie