Een eigen villa ontwerpen

Een eigen villa ontwerpen

blog afbeelding 20220711928 1

Droom jij er ook over om je eigen villa te ontwerpen? Een villa is volgens het woordenboek een vrijstaande woning met twee verdiepingen of meer. Villa’s zijn er in verschillende architectuurstijlen. Zo kan je een moderne villa laten bouwen, maar ook een klassieke woning. Kenmerkend voor een villa is een ruim opgezette en royale woning waarbij interieur en exterieur in veel gevallen naadloos bij elkaar aansluiten. Door een eigen villa te bouwen kan jij al je woonwensen realiseren. Zo ga jij samen met een architect kijken naar jouw wensen en gaat diegene aan de slag met jouw persoonlijke voorkeuren.

Voordelen van een eigen villa bouwen

Bij het bouwen van een eigen huis bepaal jij waar je wilt wonen. Wil jij afgelegen wonen met een mooi uitzicht? Kies dan voor een villa op het platteland. Heb je liever alle voorzieningen dicht bij huis en hou je van de drukte van de stad? Kies dan een kavel uit in de stad. Bij het bouwen van een eigen villa heb jij alles in eigen handen. Zo kan je van a tot z bepalen hoe jouw woning eruit komt te zien. Daarmee hou jij de kosten in de hand en maak je alle keuzes zelf. Ook hoeft je geen concessies te doen waar jij later spijt van krijgt. Nog een bijkomend voordeel: Je kan verhuizen wanneer jij dat wilt. Alle voordelen op een rijtje:

  • Kies zelf de locatie
  • Unieke en moderne woning
  • Bouw een duurzame energiezuinige woning
  • Kosten zelf in de hand
  • Geen concessies

Wat kost het bouwen van een eigen villa?

De prijs van een prefab nieuwbouwwoning ligt gemiddeld tussen de 75.000 en 600.000 euro. Een nieuw te bouwen huis kost gemiddeld zo’n 250.000 euro. Dit zijn bedragen zonder bouwgrond. De kosten voor het kopen van de bouwgrond zijn afhankelijk van de locatie. Gemiddeld genomen kost de bouwgrond tussen de 200 en 500 euro per vierkante meter. De grond in de stad is over het algemeen duurder dan de grond op het platteland. Ook komen er nog overige kosten bij kijken. Hoe meer je uit handen geeft bij het bouwen van een huis, hoe hoger de prijs. Een nieuwe villa bouwen hoeft dus niet duurder te zijn dan een prefabwoning.

Eigen ontwerp versus Prefab

Een prefab woning is een woning dat al vaker gebouwd is. De benodigdheden voor het bouwen van een prefab woning worden in bulk geproduceerd waardoor het bouwen van een dergelijke woning goedkoper is. Ook worden de kosten voor bijvoorbeeld het huren van een architect gedeeld met alle personen die ook kiezen voor een prefabwoning. Een prefabwoning kan in zeer korte tijd worden opgezet. Jij hoeft namelijk alleen te zorgen voor een bouwperceel. Het nadeel is dan wel, je hebt geen unieke woning. Met een eigen ontwerp ben jij degene die bepaald hoe het huis eruit komt te zien. Zo kan jij de woning geheel naar eigen smaak laten ontwerpen en inrichten. Jij bent de architect van jouw droom huis.

Geef een reactie