Een caravanstalling is essentieel in de winter

Een caravanstalling is essentieel in de winter

blog afbeelding 20220615757

Een goede caravanstalling in de winter is essentieel om de levensduur van je caravan te verlengen. Een camper buiten stallen in de winter is misschien goedkoper dan betalen voor een opslagruimte, maar het brengt ook veel risico’s met zich mee. Deze praktijk kan langdurige schade aan je camper veroorzaken als je niet voorzichtig bent.

Waarom is het plaatsen van je camper in een camperstalling een goed idee?

Door je camper in de winter te stallen in een camperstalling, wordt deze beschermd tegen regen, sneeuw en vriestemperaturen die grote schade aan de binnen- en buitenkant van je camper kunnen veroorzaken. Een camper in de winter buiten stallen kan leiden tot gesprongen leidingen, structurele schade door sneeuw, gebroken ruiten, waterschade, lege batterijen, ongedierte dat in of onder het voertuig leeft, beschadigde banden en extra kosten voor winteruitrusting.

Zeker gesprongen of gebarsten leidingen vormen een groot risico. Als er water in je camper achterblijft en dit wordt blootgesteld aan temperaturen onder het vriespunt, zal het uitzetten en de leidingen in het hele voertuig onder druk zetten. Als de omstandigheden ernstig genoeg zijn, kan het resterende water de leidingen breken en het hele watersysteem verwoesten. Dit is een duur probleem om op te lossen.

Waar overwinter je camper of caravan het best?

Er zijn twee opties: een caravanstalling bij particulieren of een commerciële faciliteit. Elk heeft zijn voor- en nadelen, en degene die het beste voor je is, hangt af van je individuele behoeften en omstandigheden.

Je camper bij je thuis stallen is de eenvoudigste, handigste en voordeligste optie. Een camper past echter niet in een gewone garage, waardoor je al snel een hangar nodig hebt. Niet iedereen heeft dit echter, maar vaak kan je in de buurt wel een plaatsje vinden.

Je camper stallen bij een professional

Professionele camperstallingen vind je verspreid over het hele land en dat met een grote variëteit. Iedere eigenaar heeft andere opslagbehoeften en budgetten. Zo kun je eenvoudige stallingsplaatsen vinden, maar evengoed opslagfaciliteiten met verhoogde beveiligingsfuncties, opties voor binnenverwarming, periodieke inspecties en onderhoud.

De nadelen? Je moet een soms forse maandelijkse vergoeding betalen en toegang tot je camper zal minder handig zijn. Ook is er een iets grotere kans om een botsing en dus schade aan je camper omdat er wellicht meerdere campers aanwezig zullen zijn. Daarentegen staat wel dat een professionele stalling vaak verzekerd is voor dergelijke zaken.

Geef een reactie