De voordelen van een fysiotherapeut

De voordelen van een fysiotherapeut

benjamin wedemeyer 1rdB14ttWgQ unsplash 1

Waarom gaat u naar de fysiotherapeut?

Fysio Zeist is er om patiënten te helpen om weer mobiel te worden. U gaat naar de fysiotherapeut als u blessures heeft, als u hulp nodig heeft bij gezond bewegen of als u hersteld van een operatie. Fysio Zeist kan u perfect helpen bij uw klachten. Tezamen gaat u kijken naar wat uw klachten precies zijn. Vervolgens gaat u werken aan uw klachten door eens of twee keer per week bij de fysiotherapeut langs te gaan.

Wat gaat u doen bij Fysio Zeist?

Wanneer u uw eerste afspraak heeft bij de fysiotherapeut, gaat u eerst uw klachten bekijken. Zo gaat u vertellen aan de fysiotherapeut wat er aan de hand is. Vervolgens gaat de fysio voelen aan bijvoorbeeld uw knie wat de schade is. Dit zorgt ervoor dat de fysio precies weet wat er aan de hand is en kan hij een behandelplan opstellen. In dit plan staat precies welke oefeningen u gaat doen om uw klachten te verhelpen. In de meeste gevallen weet de fysio ook ongeveer een tijd te geven waarnaar uw klachten verholpen zijn. Dit is niet altijd precies, maar het geeft u wel een goede indicatie.

Hoevaak gaat u naar de fysio?

De behandeling bij de fysio ligt aan de klacht die u heeft. Dit zorgt ervoor dat het behandelplan voor ieder individu anders is. Wanneer u bijvoorbeeld een operatie heeft gehad, kan het zijn dat u langer moet revalideren dan iemand met dezelfde operatie. Dit kan liggen aan bijvoorbeeld de leeftijd of de klacht. U gaat gemiddeld 1 a 2 keer per week naar de fysio. De behandeling bestaat dan uit het doen van oefeningen en eventueel masseren van de spieren. Ook kan het zo zijn dat u oefeningen mee krijgt om thuis te doen.

Geef een reactie