Zelf een dak coaten

Zelf een dak coaten

pexels pixabay 48882

Hoe kan je zelf een dak coaten?

Het weer heeft een grote invloed op je dak. Een plat dak kan er een stuk sneller door slijten. Om jouw platte dak te beschermen, kan je het dak zelf coaten met een siliconen dakcoating. De coating beschermt het dak tegen vocht en vuil. Daardoor hoef je de bitumen dakbedekking niet snel te vervangen, wat je ontzettend veel geld scheelt.

Stap 1: stof- en vetvrij maken

Om een dak te coaten dien je verschillende stappen te volgen. Allereerst zorg je ervoor dat de ondergrond, die droog of licht vochtig is, stof- en vetvrij wordt. Dit doe je met een hogedrukreiniger met een output van minimaal 150 bar. Vervolgens laat je het dak drogen. Het is belangrijk deze stap goed te voldoen, omdat je een dakcoating niet kunt aanbrengen wanneer de ondergrond vochtig is of als het dak bedekt is met water of ijs.

Stap 2: de juiste laagdikte aanbrengen

Wanneer het dak volledig stof- en vetvrij en droog is, kan je aan de slag met de coating. Je roert de dakcoating goed door en brengt, met een borstel, roller, of vloerwisser, een laag dik en gelijkmatig aan. Wanneer je een optimaal resultaat wilt, is het goed het dak te coaten met een laagdikte van 0,8 mm. Dit staat gelijk aan 1 kg coating per vierkante meter op een gladde, bitumen dakbedekking. Je kan de laag gemakkelijk meten met een laagdiktemeter.

Stap 3: de dakcoating laten drogen

Na het aanbrengen van een laag ben je alweer toe aan de laatste stap: het laten drogen van de dakcoating. De droogtijd verschilt per temperatuur en wordt ook beïnvloedt door luchtvochtigheid en wind. Bij een temperatuur van 21 graden met een luchtvochtigheid van 50% duurt het bijvoorbeeld 4 uur. Alle materialen die je nodig hebt, bestel je snel en gemakkelijk bij een expert als Platdakherstel.

Reacties zijn gesloten.