Sprayplan is naadloos akoestisch spuitwerk

Sprayplan is naadloos akoestisch spuitwerk

pexels steve johnson 1774986

Ooit gehoord van akoestisch spuitwerk? Met akoestisch spuitwerk maak je een akoestisch plafond en daarmee verbeter je de akoestiek in een ruimte. De hoogwaardige producten Sprayplan en Acanor worden gebruikt om van een gewoon plafond een akoestisch plafond te maken. Dit zijn sprays, we sprayen hiermee cellulosevezels in. De geluidsabsorberende celluloselaag is aan te brengen op plafonds en wanden. In plaats van harde muren die het geluid ‘breken’ en terugkaatsen, wordt het geluid hierdoor gedeeltelijk geabsorbeerd. Hierdoor wordt de nagalm verminderd.

Het hoogwaardige product Sprayplan

Sprayplan onderscheidt zich van andere akoestische maatregelen door de flexibele wijze waarop het kan worden toegepast. Het akoestisch spuitwerk is toepasbaar als afwerking van vlakke, gebogen en geprofileerde ondergronden in bijvoorbeeld kantoren, zwembaden, woonkamers, restaurants en klaslokalen. De lak is in diverse kleuren beschikbaar, zowel standaard kleuren als custom kleuren zijn mogelijk. Populaire kleuren zijn onder andere: wit, lichtgrijs, zwart en pasteltinten als roze en blauw.

Veel kortere droogtijd

Spraytan wordt aangebracht door speciaal opgeleid en gecertificeerd personeel. Voor het product wordt gebruik gemaakt van een spuitprocedé. Deze spuittechniek zorgt ervoor dat de droogtijd van de cellulose laag veel korter is dan bij concurrerende technieken. Door de kortere droogtijd van Sprayplan kan meteen na het aanbrengen de ruimte opgeruimd worden. Dit in tegenstelling tot concurrerende spuittechnieken waarbij veelal nog dagen de vloer bedekt moet blijven met zeil wegens vallende druppels.

De voordelen van akoestisch spuitwerk

  • Gesprayde cellulosevezels op plafonds en/of wanden;
  • Uitstekende akoestische prestaties – zeer hoge geluidsabsorptie-waarden;
  • In plaats van afgehangen akoestische plafonds wordt Sprayplan direct tegen de constructie aangespoten. Hierdoor behoudt de ruimte zijn optische en verse lucht volume;
  • Dankzij de gepatenteerde spuittechniek kan meteen na het aanbrengen van het spuitwerk de ruimte schoon opgeleverd worden. Dit in tegenstelling tot concurrerende technieken, waarbij het plafond nog lang vochtdruppels afstoot;
  • Sterk vochtregulerend;
  • Naadloze afwerking direct op de constructie;
  • Leverbaar in diverse fijnheden;
  • In kleur te spuiten en/of af te werken;
  • Recyclebaar en biobased materiaal.

Geef een reactie